Reklama
Doporučujeme

Spotřebiče Karma Design za skvělé ceny
Nabízíme vestavby Karma Design za bezkonkurenční ceny, poštovné a dovoz ZDARMA!
shop.spotrebice.cz

Aspen.PR
Specialista na PR a marketing segmentu spotřebičů a bydlení. Efektní a efektivní komunikace pro váš produkt.
www.aspen.pr/cs/

Rentpoint
Autopůjčovna s nejširší nabídkou nabídkou vozů na trhu.
www.rentpoint.cz


Mixér

remoska-ikona.jpg

Dobroty z remosky 17.11.2007

Co je to remoska a jak se dostala z české kuchyně až na britské ostrovy či do Austrálie, jste se na Spotřebičích už dozvěděli. Jestli remosku doma máte nebo vás článek nalákal k její koupi, určitě vám přijde vhod pár tipů na pochoutky, které v ní můžete připravit.


Remoska umí grilovat, péct, vařit, zavařovat, rozmrazovat pečivo i maso, dusit, smažit a mnohé další. Díky teflonovému povrchu můžeme použít jen velmi málo tuku, a přesto nic nespálíme. V remosce se vytváří pára, kterou odvádí dva ventily ve víku. Díky tomu zůstane pokrm šťavnatý a voňavější. Navíc má remoska malou spotřebu elektrické energie a vaření v ní je dokonce levnější než v klasické troubě.

Co bude k obědu?

Co byste řekli třeba kuřeti na bazalce? Jak na ně, radí radí na internetové stránce Remoska.biz paní Blanka. Budete potřebovat kuře, dva velké pórky, konzervu žampiónů ve slaném nálevu, polévkovou lžíci sušené bazalky, osm oliv s paprikou uvnitř, polovinu Hery, kostku slepičího bujónu a sůl a pepř na dochucení. Kuře dočistíme a opláchneme. Pak jej rozčtvrtíme a ochutíme pepřem a solí. Vložíme kuře do remosky, podlijeme vývarem a poklademe nakrájenou Herou.

Po dvaceti minutách porce kuřete vyndáme a na dno remosky dáme pórek nakrájený na kolečka, včetně zelené části, plechovku žampionů i se sosem, olivy nakrájené na půlky a bazalku. Kuře vrátíme zpátky a podlijeme zbytkem vývaru. Pak už jen pečeme a obracíme dokud není kůrka pěkně křupavá. Jako přilohu můžeme podávat brambory, bramborovou kaši, rýži nebo pečivo, podle chuti.

Je libo sladký moučník?

Buchty a koláče pečené v remosce zůstávají křehké a vláčné, protože se nevysoušejí dlouhým pečením v troubě. Místo klasického vymazávání máslem a vysypání strouhankou je vhodnější použít alobal nebo pečicí papír. Aby buchta nebyla uprostřed upečená méně než na krajích, stačí remosku na malou chvíli vypnout a pak znovu krátce zapnout.

Internetová stránka Labužník.com přináší recept na rychlou hrnkovou buchtu z remosky. Na těsto si připravte hrnek podmáslí, hrnek hladké a hrnek hrubé mouky, sáček vanilkového pudinku, půl hrnku cukru krupice, jedno vejce, půl hrnku oleje, půlku prášku do pečiva a špetku soli. Všechny ingredience smíchejte a nalijte těsto do remosky. Navrch položte jakékoliv ovoce, například rybíz (asi dva hrnky), jablka, švestky, zkrátka na co máte právě chuť, a posypte drobenkou. Tu připravíte smícháním poloviny hrnku hrubé mouky a půl hrnku cukru krupice s padesáti gramy másla a vanilkovým cukrem. A pak už pečeme dorůžova, což trvá asi půl hodiny.

A nakonec pizza přímo z ráje

Jako rychlá večeře se bude hodit Rajská pizza. Potřebujete dva malé rajské protlaky nebo rajčatvou omáčku, kondenzované mléko, dvě vejce, 15 deka celozrnné pšeničné mouky, dva utřené stroužky česneku, dobromysl, sůl a pepř. Vše smícháme a nalijeme do remosky. Pečeme asi dvacet minut a těsně před dopečením posypeme hustou vrstvou strouhaného sýra.

A pak už jen dobrou chuť!



Autor: Zuzana Fuxová / Remoska.biz, Labuznik.com
Foto: Lakeland.co.uk

Související články


Kategorie


RSS Tisk stránky


zpět

Nenechte si ujít